YFI Token heeft meer dan 3.000 procent van de waarde toegevoegd.

Geen twijfel mogelijk… De DeFi (decentrale financiën) ruimte groeit alsof er geen morgen is. Een van de grootste munten binnen de arena die zich de laatste tijd uitbreidt staat bekend als yearn finance (YFI). Tot nu toe is de munt meer dan 3.500 procent gestegen sinds vorige maand.

YFI heeft de laatste weken een grote vlucht genomen.

Terwijl iedereen dit jaar zo’n grote stap wil zetten met bitcoin – de munt is momenteel meer dan 40 procent gestegen sinds het begin van 2020 – is dit niets vergeleken met YFI, dat ook ’s werelds grootste cryptocurrency per marktkapitalisatie op een andere manier te schande heeft gemaakt… Door het verslaan van de 2017 all-time high.

Op het moment van schrijven is YFI gestegen van iets meer dan 1.000 dollar in juli naar ruim 30.000 dollar per eenheid. Zoals we ons allemaal herinneren, was de bitcoin ongeveer drie jaar geleden een reusachtige overeenkomst, omdat de valuta toenam tot de $20.000 na de handel voor slechts $1.000, ruwweg 12 maanden daarvoor. Nu wordt YFI geconfronteerd met vergelijkbare omstandigheden, alleen is de prijs van de munt deze keer ongeveer $10.000 hoger. In feite bereikte de munt bijna $40.000 op bepaalde handelsplatformen voordat hij zijn stappen een beetje terugzette.

YFI is de primaire munt van een gedecentraliseerd financieel systeem dat bekend staat als Y Earn. Mensen kunnen hun penningen gebruiken om te stemmen voor netwerkupgrades of om contant geld te plaatsen in Y Earn, dat uiteindelijk de opbrengsten en winsten van andere leennetwerken verzamelt.

Alex Kuptsikevich – een senior analist bij Fx Pro – legde dit uit in een interview:

Het geldstuk van het jaar is recentelijk de altcoin ster geworden. In een maand tijd heeft hij een twintigvoudige groei laten zien, het levende bewijs dat ‚eenhoorns‘ nog steeds bestaan, in ieder geval in crypto. De snelle groei van de munt weerspiegelt ook de populariteit van de gedecentraliseerde financiële sector. De makers van het project besloten het pad van de Bitcoin Evolution te volgen, waardoor de uitgifte van slechts 30.000 YFI-munten werd beperkt. Een dergelijk beperkt aanbod zet aan tot een snelle prijsgroei.

DeFi heeft zichzelf ook zien groeien door de pieken in de populaire token Chainlink (LINK), die de afgelopen maanden door de rangen is gestegen tot een van de top vijf van de grootste cryptocurrency’s per marktkapitalisatie. Op een gegeven moment stond LINK niet eens in de top tien. Sindsdien heeft het echter een marktkapitalisatie van meer dan 6 miljard dollar vergaard, waardoor het een van de grootste en machtigste munten is geworden.

Sommigen zijn niet overtuigd

Hoewel YFI de laatste tijd veel lof en aandacht lijkt te krijgen, heeft de munt niet iedereen overtuigd. Andre Cronje – de maker van de penning, van alle mensen – heeft opgemerkt dat de penning volledig „waardeloos“ is:

We herhalen, het heeft geen financiële waarde. Er is geen pre-mijn, er is geen verkoop, nee je kunt het niet kopen, nee het zal niet op uniswap zijn, en nee, er zal geen veiling zijn. We hebben er niets van.

Comments are closed.